Sköldlöss?

Jag köpte en narrfikus för någon månad sedan, den hade några svarta prickar på nåt blad, men tänkte att det var nån skada bara. Nu har de blivit fler. Sökte på nätet vad det skulle kunna vara, men vill kolla en extra gång innan jag slänger växten. För visst är sköldlöss lite bökiga att få bort?
Bodil

Kommentarer

 • Hej Bodil,
  Tyvärr ser det ut som sköldlöss och precis som du är inne på så är dessa svåra att bli av med. Men det är inte omöjligt men det gäller att vara envis med upprepade behandlingar av växtvårdsmedel som såpaspray. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Tack för svaret! Borde jag vara orolig för mina andra växter? Hur brukar man först kunna upptäcka om det spridit sig till någon annan växt? I närheten av den har jag haft fjädersparris, monstrera, en succulent, forellbegonia och en pepperomia. Tycker sköldlöss om någon av de växterna?
  Bodil
 • Hej igen,
  Du bör isolera växten så länge som du har ett angrepp på den. Annars har sköldlöss en tendens att främst angripa storbladiga samt vedartade växter. Det är möjligt att monsteran kan vara i riskzonen. Du märker om du har ett angrepp om bladen eller ytan där växten står blir klibbig.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.