Till senaste kommentaren

Bör jag skydda mina sommarblomskrukor mot regn?

Hej!
Jag har dahlior ute som blommar i massor, men jag undrar om man behöver göra något då det regnar så mkt i Göteborg och jorden är i perioder väääldigt genomblöt, det är ju dräneringshål i botten dock.
Fråga nr två är gällande stjärnöga och det är samma ''problem'' som ovan gällande jorden fast här har växten inga blommande blommor längre, dock är växten grön och fin och knoppar finns.

Ska dahlior och stjärnöga tex täckas med något så det inte kommer ner ännu mer vatten? eller klarar dom det? har förstått att stjärnöga inte blommar så bra när det är sol
Mvh Isabella
isabella

Kommentarer

  • Hej Isabella!

    Har du dräneringshål i krukorna brukar växterna klara av att dränera bort vattnet, men har du möjlighet att flytta krukorna under tak vid ihärdigt och långvarigt regn är det såklart bra. Ett annat alternativ är att täcka över jorden med plast vid regn.

    Har stjärnögat gjort uppehåll i blomningen men har knoppar så kan du ge den näring och en solig placering så kommer den slå ut med blommorna. Den vill ha ett soligt läge för att blomma rikligt.

    Lycka till!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.