Till senaste kommentaren

Smultron och jordgubbar ( vet tyvärr inte vilken sort)

Ska båda klippas ner på våren? När? Ska man lägga något runt plantorna så att bären inte hamnar i jorden? Näring? När? Vilka sorter är enklast? Tips på blommande perenner som passar i lerjord och är lättskötta. Sista frågan tips på hur man lättar upplerjord? Ursäkta om det blev många frågor.
Karin Thernström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej!
    Man klipper bort det som har vissnat bort under vintern, både på smultron och jordgubbar. Ma kan tex lägga halm eller barkduk runt för att bären inte ska hamna på jorden. Det rekommenderas att gödsla äldre plantor efter skörd. Men nyplanterade behöver gödslas när de planteras. Det finns speciell jordgubbsgödning, annars passar algomin och lite kogödsel bra .Alla sorter är enkla. Men när det gäller smultron så är månadssmultron bra som ger skörd under en lång period.
    En lerjord kan lättas upp med barkmull, kogödsel och plantjord. Det är bäst att göra detta, för det är få växter som föredrar en tung lerjord. Akleja, nepeta, pion, stäppsalvia, myskmalva och höstflox kan vara värda att prova. De är fina allihop!
    Frida Nyberg Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.