Till senaste kommentaren

Squash och slanggurka bredvid varandra?

Hej!Jag köpte lite plantor hos er härom veckan, två gurkplantor och en squash (se bild vilka). Jag brukar ha tomater och gurkor i mitt växthus varje år.
Förra året gjorde jag ett misstag och köpte slanggurka hos er (dem sorterna jag även köpt nu) men också frilandsgurka (för inläggning). Det visade sig att frilandagurka inte var partenokarp och fick både han och honblommor, vilket gjorde att mina gurkor (som var partenokarpa och bara har honblommor) råkade bli pollinerade och mina slanggurkor fick en bitter smak. Väldigt tråkigt.

Nu blev jag lite orolig att detta ska ske igen och är osäker på hur det är med squashen jag köpt. Kan inte riktigt utläsa det från texten på lappen. Frågan är alltså: Är alla 3 sorter jag köpt partenokarpa(ger bara honblommor och inte behöver pollineras)? eller är det någon som även får hanblommor?

Tack på förhand!
Med vänlig hälsning,
Lovisa Helgöy Fredell

Kommentarer

  • Hej Lovisa,
    Det var tråkigt att höra om förra året och att slanggurkorna fick en bitter smak. När det gäller Fortuna och Fitness är dessa sorter F1 dvs partenokarpa honplantor som inte korspollinerar sig. Squashen korsar sig inte heller med gurkorna så du kan odla dem ihop. Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.