Till senaste kommentaren

Varför kommer det inga blad på min svart mullbärsbuske?

Hej. För två år sedan så fick jag ett mullbärsträd/buske. Jag var mycket noggrann med att gräva en ordentlig grop för att den skulle få bra förutsättningar. På våren så missade jag att ge den vatten och den blev nog lite torr. Efter det har jag försökt att vattna regelbundet. Problemet är att det inte kommer några blad på den. Tycker den ser ut att vara vid liv i övrigt och inbillar mig att ett nytt skott är på väg upp ur jorden. Bör jag göra något särskilt för att få fart på den igen, typ gödsla? Tacksam för svar.
josefine

Kommentarer

  • Hej Josefine!

    Härdigheten på svart mullbär är väldigt olika beroende på sort. En del är bara härdiga till zon 1 medan en sort som *Mulle' är härdig till zon 4. Om du har den härdigaste sorten är det ändå på gränsen om du bor i zon 4, om läget inte är optimalt (soligt, varmt, vindskyddat).

    Det har varit en kall vinter så det troligaste är att det rör sig om vinterskador. Då kan du bara sköta om mullbäret med lagom vatten och näring och hoppas att det så småningom orkar slå ut med några blad. Döda grenar klipps bort in till frisk ved.

    Lycka till!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.