Tips perenner samt fråga om Mårbär

Hej!
Vi ska plantera perenner längs med åsnetrappan på bilden med ca 1,5-2m djup in från trappan som är ca 5m lång. Trappan är i nordöst läge och har full sol fram till ca 16 på sommaren men på vinterhalvåret täcks solen av huset från ca 13-14. Det är även bergstomt och ganska öppet så kan blåsa en del. Har ni tips på perenner som skulle kunna trivas där? Bifogar inspirationsbilder på vad vi tycker om. Vill helst inte ha för många sorter och älskar lavendel :-).

Sen ska vi förlänga mårbärhäcken som ni ser till höger om bilden. Ska vi sätta den ända fram till trappan eller istället börja perennrabatten ända längsnerifrån (sett från gatan).

Kan vi beställa mår mårbärhäck från er? Hur många plantor per m2? Nu står den omlott i två rader.

Mvh
Anna
Anna Åberg

Kommentarer

  • Hej,
    Tack för fråga och bilder. Vilken vacker stentrappa ni byggt! Jag föreslår en samplantering med salvia och trädgårdsnävan 'Rozanne'. Möjligen tillsammans med ulleternell och prydnadsgräs tuvrör 'Karl Foerster'.

    När det gäller måbärshäcken tycker jag att ni ska plantera denna i anslutning till trappan och att perennrabatten börjar bakom denna. Det går bra att beställa plantor antingen via er närmaste butik eller E-butiken förutsatt att de finns att få tag på hos odlaren.
    Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.