Tips till mycket liten perennrabatt

Hejsan,

Jag undrar om ni kan ge mig tips till nedan:

På vår förenings innergård har vi tre planteringslådor i trä, 120*40 cm innermått, med hög spaljé bakom. De står på korta ben, en bit ovan marken.

I en av dem finns vad vi tror är en klematis men den har varit bortglömd och inte omhändertagen så den har inte blommat på sistone. De andra lådorna är tomma.

Vi tänkte sätta varsin klematis ”Paul Farges” (vit) i mitten de andra två.

Har ni förslag på perenner vi kan komplettera med. Gärna med blomning hela sommaren och en bit in på hösten. Hur ska man tänka med höjd på de övriga för att det ska bli fint?

Jag antar att man inte kan sätta mer än 3-4 st perenner till i vardera låda, utan att det blir trångt?

Innergården har direkt sol under delar av dagen och skugga under delar av dagen. Byggnaderna runt om går i gult och i trätunnor på gården har vi sommarblommor i främst rött och vitt.

Tack på förhand!


Vänliga hälsningar,
AmandaAmanda

Kommentarer

  • Hej Amanda,
    Jag tycker att valet av klematis är bra och som förslag på perenner som klarar både sol och skugga är fältvädd, trädgårdsnäva 'Rozanne' och stäppsalvia. Även fingerborgsblommor och funkia är vackra. Just nu finns många stora exemplar av ovan perenner i butikerna att välja mellan. Använd gärna Yrkesodlarjorden. Lycka till med planteringen!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.