Vad är det här för växt?

Hej!
Jag har en växt  vet inte vad den heter haft den i 40 år har aldrig blommat den kommer upp se bild och är så fin men sedan visar den ner och kommer upp året efter med samma procedur.
Ulla-Britt

Kommentarer

 • Hej Ulla-Britt och tack för ditt inlägg!

  Min första tanke var att det är en italiensk munkhätta av någon sort, kanske Arum italicum *Marmoratum' men du skriver att den aldrig blommat på alla dessa år vilket får mig att undra.

  Den jag tänker på blir omkring 30 cm hög och växer gärna där det är lite skuggigt. Men den får blommor som är lite lika en kalla och blomkolven utvecklar ofta ganska färggranna bär på kolvarna. Se en bild av den på vår hemsida italiensk munkhätta

  Testa gärna att googla bilder på arum italicum 'Marmoratum' - den sorten har vi inte på vår hemsida, men jag tror att du kan hålla med om att det är ganska likt ändå.

  Munkhättorna har ganska iögonfallande bär som är svåra att missa så jag kan missta mig om vilken växt det är.
  Det kan möjligen vara något i jordens sammansättning eller var den växer som gör att den inte blommar hos dig, om det visar sig vara den ändå.

  Berätta mer om din planta, hur hög blir den och växer fler intill varandra? Står den skuggigt eller soligt? Ungefär hur breda och långa blir bladen på den?

  Återkom så ska jag försöka klura vidare under tiden.

  Vänliga hälsningar,
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
 • Hej!Jag beställde den här på en katalog dom hette något på backer eller Bekker något liknade vad jag minns så var den högre och blommorna var gula nertill och röda upptill och såg ut som små strutar. Men jag kan ha fel så det kanske är som du skriver Jag har flyttat den till morgonsol så där tycks den trivas ännu så länge men hur skall jag sköta den så att den inte vinar ner såg några blad på gamla stället dom är inte lika fina som den här.  ulla-britt
 • Hej Igen!
  Det är nog den som du tror sist jag tittade på den så kom det som en korv och där inne fanns det en kolv som var vit jag tänkte att jag skulle fota den men jag hamnade på sjukhuset med en brusten blindtarm och var i buken så hela Maj har gått mig förbi Kolven blev det inget av och plantan har nu vinat ner. Jag får hoppas på nästa år Den står halv skuggit
  Hälsningar Ulla-Britt
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.