Till senaste kommentaren

Vad angriper mina växter i kruka på terrassen

Bladen på min klätter hortensia är uppätna och visa andra växter också, har provat med starka medel men utan resultat. Idag dag jag också att blommor på inne orkidéer är också uppätna.
Elisabeth Fahlander

Kommentarer

 • Hej Elisabeth!

  Tack för din fråga! Det ser ut som att din planta fått skador av larver som ätit på bladen. Oftast är det något slags fjärilslarver och så snart de ätit upp sig tillräckligt och utvecklats till fjärilar så flyger de iväg och skadorna uppstår. Om det finns några larver kvar på plantan så är det enklaste och miljövänligaste att helt enkelt klämma ihjäl dem med fingrarna. Fjärilslarver brukar dock mycket sällan ta sig in inomhus, så tveksamt om det är samma som äter blommor på orkidéerna. Du får hålla utkik på blommorna och se om du kan se vad det är som äter där inne.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för svaret! Jag har tittat efter larver flera gånger, tyvärr syns dem inte till. Undrar om det ända jag kan göra är att gräva upp busken och tömma lådan på jorden

  Med vänlig hälsning, Elisabeth
  Elisabeth Fahlander
 • Hej igen!

  Inte behöver du gräva upp busken för det. Fjärilarna har flugit sin väg och förhoppningsvis finns inga larver kvar på busken till nästa år.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.