Vad angriper mina växter?

Hej, På sista tiden Har jag märkt att något angriper mina växter och undrar därför vad det är som angriper och vad man kan göra åt det?
Sara

Kommentarer

 • Hej Sara,
  Mörka partier på bladen kan monstera få om de står för mörkt. De längsgående uttorkade partierna däremot är jag fundersam över, de ser inte ut att vara gjorda av någon ohyra. Är det bara det här bladet som fått dessa? Om du nogsamt undersöker bladen och tittar i jorden, kan du hitta några djur?
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej,
  Tack för svar!
  Det är flera blad på monstera som fått samma mörka fläckar och längsgående uttorkade partier. Trodde det va trips först, men har undersökt men kan inte hitta några djur varken i jorden eller på bladen så vet inte alls vad det kan vara.
  Sara
 • Hej igen!
  Som min kollega svarade så beror de mörka fläckarna vanligen på att plantan står för mörkt. De långsmala skadorna kan däremot ha lite olika orsaker. Du får fortsätta spana efter insekter eller larver vid lite olika tidpunkter på dygnet (olika ohyra har olika dygnsrytm). Om du inte ser några har de kanske redan flyttat vidare. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Okej tack för svar! Kommer det mörka försvinna på bladen eller behöver jag klippa bort dessa? Är det något medel eller liknande som jag kan använda så det inte förvärras?
  Sara
 • Hej igen!
  De blad som blivit fula kommer aldrig att bli "hela" och gröna igen, så om du vill kan du nypa bort dessa. Om du bara placerar plantan något ljusare så upphör problemet. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.