Till senaste kommentaren

Vad för typ av gräs samt hur så?

Hej. Vi har ett gammalt potatisland som växt igen på ca 150-200 kvm. Vi vill så gräs och undrar vilken typ av gräs som vi ska köpa samt hur vi gör med situationen nu. Ska man använda jordfräs? Tacksam för svar 😀 /Frida

Kommentarer

 • Hej Frida!

  Tack för din fråga! Det finns två huvudalternativ när det gäller att anlägga en gräsmatta - antingen köper man färdigt gräs och rullar ut eller så sår man gräsfrö. Grundarbetet måste vara lika noggrant i bägge fallen, men etableringen går något snabbare med rullgräs.

  För att kunna så eller rulla ut gräs behöver ni först förbereda marken. Om det är en större yta så går det enklast med en jordfräs. Se också till att ta bort så mycket ogräs, rötter och stenar som möjligt innan ni sår, för det har ni igen senare. Det finns inget svårare än att bli av med ogräs i en redan etablerad gräsmatta, så nu är er chans. Det finns ett antal olika gräsfröblandningar att välja på, lite beroende på vilka egenskaper man tycker är viktigast, till exempel om den i första hand ska vara slitstark, låg och tät eller kanske inte växa så snabbt.

  Du kan läsa mer om hela processen med att så en gräsmatta här:
  Så gräsmatta på våren

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.