Till senaste kommentaren

Vad har jag för ohyra på min monstera och hur behandlar jag?

Jag har fått nån ohyra på mina monsteror. De ser ut som små gulvita streck som sprider sig bland bladen, se bild. Vad kan det vara för något och hur behandlar jag det?

Kommentarer

 • Hej Fanny,
  Tack för både fråga och bilder. Jag har lite svårt att se på bilden men bekämpning av skadedjur som sitter på växter blad och stjälkar är i princip densamma oavsett sort. Börja med att skölja av hela växten och spraya därefter blad och stjälkar med ett växtvårdsmedel som tex såpalösning. Upprepa behandlingen under en 3 veckors period. Var också noga med att tvätta rent där växten stått samt isolera denna. Om angreppet inte försvunnit efter ca 1 månad kan du prova insektspinnar Provanto som sätts ner i jorden och som fungerar systemiskt.

  Lycka till!

  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej! Jag har precis samma problem med min monstera. Små, små gula larver som numera har hoppat över till alla mina olika växter. Det skär i hjärtat att se de små krabaterna förstöra mina fina växter:( Vad ska jag ta mig till, de är överallt !?

  Emma Snäckerström
 • Hej Emma! Så tråkigt att höra!
  Lägg gärna upp en bild men det skulle kunna vara trips, om de ser ut som på bilden ovan. De har tyvärr blivit mycket vanliga och börjar många medel har dålig verkan på dem. Men har de ännu inte blivit så många, så följ Lindas råd ovan. Samt klipp bort de delar som är allra värst utsatta.
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.