Vad kan man ha i balkonglådan?

Hej, jag har en balkonglåda jag har söderläge så har sol på förmiddagen fram till kl 15.00. Jag har köpt två tomatplantor. Men jag skulle vilja ha nåt i min låda med ser ut så här

Malin

Kommentarer

 • Hej Malin, tack för din fråga!

  Tomatplantorna behöver varsin stor kruka (tänk hink) på åtminstone 6-8 liter jord.

  Med så pass mycket sol finns det massor av sommarblommor som funkar. Plantera i yrkesodlarjord eller en blomjord av god kvalitet så att växterna får bästa möjliga förutsättning för vattenhushållning och näringsupptag.

  Allt från petunior, pelargoner, sommarbegonior, lobelia till margeriter, lavendel, femtunga och så vidare. Lättast är kanske pelargonerna som blommar i stort sett oavbrutet hela våren, sommaren och hösten. De tål att torka ur bra och är extremt tacksamma. Kanske i kombination med en femtunga som hänger ut lite tuvigt över kanten medan pelargonerna är mer upprättväxande.

  Om du gillar att odla ätligt kan man ha rosmarin, timjan, mynta eller månadssmultron som alternativ till sommarblommor. När det är ordentligt varmt på nätterna kan man även ha basilika i det läget.

  Jag kan inte se hur lång lådan är, men om säger till personalen på ditt närmaste Blomsterlandet så får du hjälp med hur många plantor som kan vara lagom för den längden. De kan också plocka fram det allra finaste de har hemma just för dagen.

  Vi har fler bra artiklar om odling på balkong på vår hemsida, Här är en som jag tycker är bra: ​Lyckas med balkongodlingen​​​

  Med vänliga hälsningar

  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.