Till senaste kommentaren

Vår Rönnsumak verkar inte må bra, vad kan vara problemet?

Nu i september så har vår rönnsumak fått gula, torkade blad som faller av. Det är så tråkigt, för den ska ju få färgglada blad – och frukter - som sitter kvar länge under hösten.
I mitten av denna sommar planerade jag om den i ny större kruka (tunna) och med det ny näringsrik jord. Detta verkar dock inte spela någon roll, för den betedde sig likadant förra hösten.
Under vår och sommar brukar jag ge den extra växtnäring men slutar med det i augusti. Kan det ha med saken att göra? Eller har den fått för mycket vatten i och med augustis skyfall?
Vad kan vara problemet?
Mycket tacksam för hjälp!

Bilder från augusti - då den ser ut att må bra:


...och sen nu i september med gula ledsna blad som faller av ett efter ett:

niklas

Kommentarer

  • Hej Niklas,
    Så fint trädet är i ekfatet, det var verkligen fint ihop. Att det gulnar och tappar bladen beror med största anledning på för torrt i krukan. Rönnsumak utvecklar ett kraftigt rotsystem för att kunna förse grenar och blad med vatten. Krukan bör helst vara vid och nödvändigtvis inte allt för djup  då rönnsumakens rötter ligger ytligt. I en kruka blir rotsystemet dels begränsat och dels torkar jorden upp fort. Detta påverkar växten som blir stressat och som i sin tur släpper sina blad. Så med det sagt är ett råd att hålla koll på så jorden är lätt fuktig och möjligen plantera om trädet i en vidare kruka där rotsystemet får större plats. Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.