Till senaste kommentaren

Varför tappar min hibiskus knopparna?

För en månad sedan planterade jag om min hibiskus. Den hade massor med blomknoppar men nu ramlar nästan alla av. Vad är det som har hänt?
Blomsterlandet

Kommentarer

 • Om det är för torrt kan knopparna på hibiskus falla av. Hibiskus är en subtropisk växt som älskar hög luftfuktighet. Se till att vattna med flytande näring. Hibiskus älskar även att bli duschade med vatten ofta, gärna dagligen under vår och sommar. Man ska heller aldrig vrida och flytta på en knoppande hibiskus, det förändrar ljusriktningen vilket lätt kan orsaka att knopparna faller av. En annan orsak till att knopparna faller av kan vara spinnkvalster. Har du tittat efter om det verkar finnas ohyra på plantan? Om du hittar någon ohyra på plantan kan du läsa några tips och råd här:
  Bekämpning av ohyra​​​
  Blomsterlandet
 • Jag har gjort exakt ni föreslår men mig har det inte hjälpt, Jag har haft flera som har blommat fint men nu hjälper inget, kan det beror på att ja har flyttat. fönster mot väst??
  Seija Salmenranta


 • min Hibiskus tappar knoppar i den här storleken vad är felet, ska jag plantera om det eller??
  Seija Salmenranta
 • Hej,
  Förutom den informationen i svaret ovan så kan knoppavfall bero på ljusbrist. Placera i ett ljust läge och avvakta ett par veckor så hoppas jag att de nya knopparna utvecklas till blommor. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Tack Linda. Den står på fönstret mot väst i köket, jag misstänker att den inte gillade när jag flyttade hit till Holsljunga sista februari, den här lägenheter liggar intill skogen och här i vardagasrummet är det mörkt misstänker att inga blommor kommer att trivas här. Här har jag nu två

   Kliivia. Huset ligger aldeles in till skogen.Där på terass växer blommor som ingen vet namnet på dem, kanske vilda?

  Seija Salmenranta
 • Hej och tack själv! Då har du svaret att det är ljusbrist och stress i samband med flytt. Växten på bilden är praktlysing. Du kan läsa mer om denna här på hemsidan om du klickar på länken nedan:
  Praktlysing
  Ha en fin dag!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.