Till senaste kommentaren

Hur mycket ska jag vattna nyplanterat plommonträd?

Hur mycket ska jag vattna mitt nysatta plommonträd? På nätet säger dom högst två gånger i veckan. Trodde det var varje dag. Dessutom är det högsommarvärme med 27 grader varmt ute. Det är sandig jord här.

Alo

Kommentarer

 • Hej Alo!
  Ingen kan säga exakt hur ofta just ditt träd behöver vattnas, då det beror på en mängd olika faktorer, så som t ex jordmån, växtplats, temperatur, nederbörd, vind, osv. I den här värmen så behövs det säkert vattnas flera gånger i veckan. Stick ned ett finger en bit ned i jorden och känn efter om det känns fuktigt eller torrt, så vet du när det behöver vattnas. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Men det får inte bli snustorrt då förstår jag??När jag tittade på nån sida på nätet så sa dom att det behöver vara väldränerat så inte plommonträdet står i vatten för att det kan dö. I mitt läge nu tolkar jag det som att man inte ska dränka det, även om det är nyplanterat. Såg att det var fuktigt ifrån bevattningen igår.
  Vad säger du?
  Alo
 • Hej igen!
  Jorden måste vara fuktig medan trädet rotar sig, men det ska ju samtidigt vara väldränerat, dvs vattnet ska inte bli stående kvar som en stor "pöl" när du vattnar, utan det ska kunna rinna undan. Alltså ingen motsägelse mellan att jorden ska vara fuktig och väldränerad. Som sagt var - känn efter i jorden så vet du när du ska vattna. Glad midsommar!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Planterat plommonträd för 1 1/2 månad sedan, vattnat det dagligen men hoppade över ngr dagar när det regnade o blåste. Plötsligt en dag hittar jag ett” visset” träd m vissna löv. Är det helt förstört eller kan jag ” vattna upp” det?
  Hälsningar Lena
  Lena Lind
 • Hej Lena!
  Tack för din fråga! Vid lättare torka är det oftast bara bladen som vissnar, men det finns liv kvar i stammarna. Om du skrapar försiktigt med nageln på olika platser på grenar/stammar så ska det vara grönt inunder det ytligaste baklagret - då är det fortfarande liv i trädet och det kommer sannolikt att slå ut med en ny omgång blad. Se till att vattna ordentligt framöver nu. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack snälla för hoppfullt svar. Jag var orolig över att det lilla trädet inte gick att rädda!
  Lena Lind
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.