Till senaste kommentaren

Vilka växter trivs på en solig men blåsig balkong?

Vi har en balkong med mycket sol där det också blåser en hel del, vilka växter passar bra här?
Blomsterlandet Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Om det blåser mycket på växtplatsen så är det lämpligt med växter vars bladverk följer med vinden och inte bryts av vid hård vind. Generellt bör man välja växter vars bladverk skiftar i grått vilket brukar signalera att dessa älskar sol och tål ett torrt läge.
  Ett alternativ kan vara olika prydnadsgräs och bambu. Stadigare sorter av perenner kan också vara fint, exempelvis lavendel eller torktåliga växter som Sedum eller taklök.
  Fina prydnadsträd är havtorn, silverpäron, dvärgsyrenen ’Palbin’ och japansk järnek.
  Blomsterlandet
 • Hej! Har en balkong med sol största delen av dagen. pelargonerna trivs jättebra och även begonia som står där det är mest skugga. Finns det någon klättrande solälskade sommarblomma? vore kul om man kunde sätta någon frösort. 

  Anne Höglund
 • Hej Anne!
  Du kan pröva med till exempel luktärt eller svartöga som du antingen kan köpa som plantor eller spå själv med frön. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Köpte bl a mejram o citronmeliss som var homogent gön. Detta för knappa veckan sedan. Planterade direkt, tog in lådorna vid frostvarningen..men såg snabbt att färgen blev allt gulgrönare. Så nu skiftar växterna i gulgrönt- och grönt.
  Vad ska jag göra? Varför denna förändring???
  Hälsningar Sophie
  Sophie Krepp
 • Hej Sophie,
  När blad gulnar brukar det vara symptom på för mycket vatten eller för lite näring. Kanske har du varit för generös med vattningen? När det är kyligt suger inte växterna lika mycket vatten utan och därför får man hålla tillbaks på vattningen. Låt jorden torka upp ordentligt mellan vattningarna.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.