Till senaste kommentaren

Hur vinterförvarar man hortensia i kruka?

Hur vinterförvarar jag en hortensia i kruka?
Blomsterlandet

Kommentarer

 • Linda in krukorna i bubbelplast för att förhindra att jorden fryser igenom helt under långa perioder. Du kan även flytta krukan till en sval och någorlunda frostfri plats, till exempel ett förråd. Har du möjlighet kan du gräva ner plantan i marken över vintern och ta upp den till våren igen.
  Blomsterlandet
 • Hej! Jag har en  Hortensia ute i en kruka med bubbleplast. Den ser ut att komma med nya skott. Kul! Första gången.
  Jag har en hortensia dom har stått på vinden ( med fönster) hela vintern. Jag har vattnat lite. Jag har klipp ner den tagitner den i värmen och vattnat.
  Det har nu gått en vecka, ingenting har hänt, är den död eller finns det något jag kan göra? Mvh Lilian S
  Lilian S
 • Hej Lilian!
  Vad roligt att det verkar gå bra med hortensian som stått ute! Vad gäller hortensian som stått på vinden så kan det dröja flera veckor efter det att de kommit in i rumsvärmen tills dess att de visar livstecken. Jag skulle rekommendera att du väntar åtminstone 3-4 veckor innan du ger upp hoppet. Om inte alla grenar klarat sig så brukar i alla fall lite längst ned ha övervintrat, och då får man så småningom klippa ned grenarna.Om du vill testa redan nu var det finns liv i grenarna så skrapar du lite försiktigt på barken. Lagret närmast under den yttersta barken ska vara grönt om det finns liv i grenen just där. Om det är brunt och torrt så är grenen död - just där du skrapade i alla fall. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.