Till senaste kommentaren

Varför vissnar bladen på min strandkastanj?
Hej,
Jag köpte denna växt hos er i somras. Den började tappa blad för någon vecka sedan längst ned. Jag tänkte att det kanske var normalt att den tappar bladen längst ned när den växer uppåt. Nu har den där emot de största bladen mitt på börjat vissna (se bild). Den står halv-ljust och jag vattnar den mycket en gång i veckan. Kan ni säga vad det är som har hänt? Finns det något jag kan göra för att rädda den?

Med vänlig hälsning, Fredrik

Kommentarer

 • Hej Fredrik, tack för din fråga!

  Strandkastanjer kan fälla en del blad under och efter den mörka årstiden utan att det är någon större fara. Det är torr luft inne, mörkt och svårt att tillgodogöra sig näring för växten.

  När jag ser bladen upptill liknar det näringsbrist och krukan ser liten ut. Testa att plantera om den i en större innerkruka med hål i botten och använd en blomjord av god kvalitet. Ungefär 4 veckor (inte tidigare) efter omplanteringen så börja tillsätt Krukväxtnäring för gröna växter eller någon mer generell näring för inomhuskrukväxter så kommer det säkert att rätta till sig.

  Strandkastanjen vill inte stå direkt i ett söderfönster med gassande sol hela dagen men om det finns en plats som är lite ljusare kan det hjälpa till för nya blad att utvecklas snabbare

  Det är inte säkert att de blad som är lite missfärgade blir fina igen men den kommer helt säkert att utveckla nya nu när ljuset vänt tillbaka och den får en lite större rotmiljö.

  Med vänliga hälsningar
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.