Till senaste kommentaren

Vad är de vita prickarna på citronplantan?

Jag satte en citronkärna för ett par år sedan och den har nu vuxit till en liten fin citronplanta som står i en kruka i ett fönster i söderläge. För några månader sedan upptäckte jag att den fått en del små vita prickar på bladen, både på ovan- och undersidan och vissa går att pilla bort. Vad kan detta vara?

Jag upptäckte också små gula larver på bladens ovansidor och dessa har jag nu tyvärr även sett på mina övriga krukväxter och kryddväxter och jag tror det kan vara trips. Jag har duschat dem med vatten och såpa en gång i veckan i säkert ett par månader, men ännu ser jag fortfarande små gula larver och ibland en insekt eller två. Kan det ha något samband med de vita prickarna på citronen eller är det något annat? Vissa växter ser lite hängiga ut medan andra tycks må rätt bra trots de små larverna.
Blomsterlandet

Kommentarer

  • Små prickar finns ofta på citrus utan att det är något problem, så bara de i sig är ingen fara. Däremot kan ju de ljusgula larverna vara amerikanska blomtrips och de är svåra att bli av med. Om det inte är väldigt mycket insekter så är det absolut värt att fortsätta behandla med såplösning på de som du ser har skadedjur. Det finns idag inga bra medel på marknaden för behandling av den amerikanska blomtripsen.
    Blomsterlandet
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.