Yuccapalm

Hej!
Jag har tagit över en yuccapalm med många toppar! När jag hämtade den var den väldigt blöt i jorden, troligen nyvattnad! Jag ställde ut den i uterummet men nu har en del toppar böjt sig.... beror det på att den fått mer ljus/ är för blöt/ eller helt enkelt börjar dö för att den inte klarat flytten? Vad behöver jag göra för att den ska må bättre, och kommer den att klara sig?
(jag provade att binda upp några men det hjälpte inte....😕)
Mvh Maria

Maria Wikström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Maria,
  Att din palm reagerar med hängande blad är förmodligen en reaktion på alla ovan nämnda förändringar som den utsatts för den senaste tiden. Men den stora anledningen är nog ändå övervattning. Förhoppningsvis återhämtar den sig inom ett par veckor om du är sparsam med vatten. Men det finns en risk att den redan drabbats av syrebrist i rotsystemet. Är det syrebrist kan den få svårt att bli återställd igen. Du får helt enkelt avvakta och se. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

 • Hej!
  Jag hoppas den klara sig! Så stor och med  många toppar... Om jag tar ur den ur plastkrukan, låter den ”lufta” sig lite, skulle det hjälpa

  Mvh Maria
  Maria Wikström
 • Hej igen Maria,
  Att ta den ur plastkrukan för att snabba på upptorkningen kan absolut hjälpa. Än en gång lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej.
  Vi har två yuccapalmer som behöver beskäras. De är över 2,5 m höga så nu räcker inte takhöjden till. Båda är "skott" från en annan planta med tre grenar.
  Vi vill gärna ta vara på toppen och få en ny planta av den och samtidigt förgrena den befintliga stammen.
  Hur gör vi lämpligast?
  Var någonstans tar vi av dem? Det nedersta bladen är ca. 30-40 cm upp på stammen.
  Tack på förhand
  MVH Maria
  Maria Gissleholm
 • Hej,
  Yuccapalmer är tacksamma att beskära men då jag inte sett en bild på palmen har jag svårt att ge er ett precist svar om vart ni ska beskära denna. Men ni kan i princip skära där ni önskar att den ska förgrena sig. Toppen kan gå utmärkt att sticklingsföröka genom att plantera denna i ny kruka med jord. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.