Till senaste kommentaren

Kommentarer

 • Hej Alex!
  Tack för din fråga! Att bladen blir lite torra i spetsarna tyder nästan alltid på för låg luftfuktighet. Försök duscha plantan med en blomspruta då och då. De märken som syns längre in på ett av bladen på första bilden är mer svårförklarade, men de ser mest ut som en fysikalisk skada. Kan bladet ha blivit klämt/vikt under transport eller när man öppnat fönstret kanske? Om "hängigheten" beror på för mycket eller för lite vatten är omöjligt att säga på distans. Känns jorden fuktig när du sticker ned fingret så låt det istället gå lite längre mellan vattningarna. Men om den känns mycket torr och du vet med dig att det gått långt mellan vattningarna kanske du behöver vattna lite oftare. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för svaret. Verkar som att den inte mår bra nu. Bladen börjar blekna och krokna. Vad kan jag göra för att rädda den?
  Alex
 • Hej Alex!
  Processen då en växt börjat må dåligt tar oftast flera månader att häva. Fortsätt följa de råd jag gav dig tidigare - duscha plantan ofta, var påpasslig med vattningen utan att vattna för ofta samt se till att plantan får ordentligt med ljus. Nu när våren närmar sig kan du också återuppta gödsling genom att ge flytande växtnäring en gång i veckan i samband med vattning. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.