Äppelträd

Hej
Vi har för avsikt att plantera ett äppelträd i vårt fritidshus utanför Luleå. Vilket skulle ni rekommendera som är tåligt, lättskött vackert och gärna växer fort:). Tacksam för lite tips kring plantering med. Tack mvh Jens
Jens Isaksson

Kommentarer

 • Hej,
  Jag rekommenderar dig sorten Äppelträd 'Rödluvan' (klicka på länken för att läsa mer om trädet) som är ett härdigt träd som ger en riklig skörd av röda frukter. Övriga äppelträd som också är härdiga i zon 6 kan du läsa om här på hemsidan

  Dessutom finns en tydlig "steg för steg" artikel som beskriver hur du planterar äppelträd här "Äppelträd - plantera så här".

  Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej tack för ditt svar. Stämmer det att man behöver två äppelträd för att få blommor, äpplen? Mvh Jens
  Jens Isaksson
 • Hej Jens!

  Ja, äppelträd behöver korspollineras mellan två kompatibla sorter för att blommorna ska utvecklas till frukter. Bor man i tättbebyggt område så löser det sig oftast av sig själv, då man kanske har grannar med lämpliga sorter. Om man bor mer glesbefolkat så får man se till att köpa två olika träd som passar ihop.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej igen
  Ser att en granne har ett äppelträd några typ 2-300 meter från oss. Kan det räcka? 😀mvh Jens
  Jens Isaksson
 • Hej igen Jens!

  Ja, det kan säkert fungera. Bin och andra insekter kan flyga ganska långt. Om det skulle visa sig vara ett problem (att ni får blommor men ingen frukt) längre fram så går det ju alltid att komplettera med ett träd till.

  Trevlig kväll!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.