Vilka perenner blommar på hösten, zon 4?

Hej! Jag är på jakt efter perenna blommor som blommar på hösten. Jag bor i zon 4. Jag har planterat höstsilverax Brunette för två år sedan, men knopparna har aldrig hunnit slå ut. Jag har planterat höstanemon Robustissma som inte överlevde vintern. Hoppas att ni kan hjälpa mig med några tips! Gärna vita, rosa eller lila blommor.
Fanny

Kommentarer

 • Hej Fanny,

  Tack för din fråga!

  Vad tråkigt att dina höstblommande perenner inte hunnit blomma hos dig. Ibland har man otur men väder och vind vilket ofta styr blomningen senare på säsongen och troligtvis kommer dina höstsilverax att blomma kommande säsonger.

  Några tips på andra höstblommande perenner i din färgskala skulle vara: Kärleksört, Astilbe, Balsamaster, Bolltistel eller Höstflox. Dessa har en senare blomningstid och/eller står sig fint långt in på hösten. Två andra alternativ som ofta har en andra blomning är Nepeta och Blodnävan 'Max Frei'. Nepetan finns i flera sorter och höjder och kommer igen om den putsas efter första blomningen. Blodnävan blommar hela säsongen och får även en vacker bladfärg under hösten som lyser upp.

  Jag hoppas att någon av dessa favoriter kan bli fina hos dig och att du får njuta av en vacker blomning i höst!

  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.