Busk allé hörntom. Övriga råd

Hej!
Bifogar så tydlig bild jag kan .Haft trädgården i 3år och vissa saker på bilden finns redan på plats medans en del ännu är planer. Jag vill ha en busk allé på max 80 cm ca 4st på var sida. Detta för att på vintern få inbjudande vy från hörnet av trädgården. Tanken är att skapa ett blickfång som lockar ögat in i trädgården även på vintern. Förbi denna allé in genom grind och båge och bort till granen vid nästa hörn. Vilka friväxande buskr kan passa detta? De måste inte vara vintergröna men vintervackra. 
Undrar även vad för slingerväxter som kan passa till mina fyra bågar/rosenbågar? De vid dammen har fuktigt medans den vid allén har torrt.
Undrar även vad ni tycker om min trädgård och ritning utefter de lilla ni kan se? Har försökt sammanfatta innehållet så gott det går med rabatter uteplatser och buskar mm 😀  Känns svårt att få en ombonad trädgård med både hörntomt och tillhörande regler samt damm som ochså har regler att ta hänsyn till.  Mvh Laila
Laila

Kommentarer

  • Hej Laila,
    Tack för frågor och ritning, Till din buskallé rekommenderar jag vidjehortensia. Klicka här på länken för att läsa mer om busken. Den blommar vackert och ymnigt i vitt och är även fin på vintern om du låter blomklasarna sitta kvar som eterneller.

    När det gäller rosenbågarna är både klematis vitalbaklematis och fylld honungsros.

    I övrigt tycker jag din ritning på trädgården ser spännande ut och att du fått in och delat upp ytan i flera funktioner och användningsområden. Lycka till att hålla dig till din plan/ritning så kommer trädgården att bli en ombonad och mysig plats att vara i. Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.