Buskar

Hej snälla experter!
Vi har en yta längs vårt staket på ca 5 meter som vi behöver göra om. Vi köpte syrener som vi planterat där (överkryssade på bilden) men vi vill ta bort.
Vi vill plantera nya buskar där för att få ett bra insynskydd. Vi anser inte att en häck är en lösning på detta då vi inte vill ha det för nära staketet. Men vi är öppna för förslag. Vi behöver alltså tips på två-tre olika buskar/träd som kan ge oss insynsskydd på sommaren. Vill helst inte ha något med bär. Vi bor på en hörntomt och har längs med övrig staket lagerhägg, syren, äpple -och päronträd. Vill gärna ha något annat än detta.Vad tycker ni kan funka?

Tack på förhand!


Victoria

Kommentarer

 • Hej!
  Även om uppstammade syrener blir mycket vackert och stort med tiden så tar det tid innan det blir något insynsskydd. I zon 1 finns det mycket att välja på. Jag ser inte riktigt vad det är för klippta buskar som står på varsin sida. Jag har valt bort sådant med bär, rotskott och valt ut sådant som blir "lagom" stort. Det finns flera blommande buskar att välja på. Tex Fjärilsbuske, Prakttry, Rosenrips, Rosentry eller annan Try, Syrenhortensia, Forsythia eller Schersmin. Flera av dessa passar fint om man vill klippa och forma dem. Smällspirea är snyggt, finns i både lime och svartröda bladnyanser. Bergbambu är vintergrön och fyller ut bra, det gör även kornell även om de är lövfällande. Vill man ha mindre träd så finns det några att välja på, tex flera sorters Salix eller små prydnadskörsbär. Om man väljer toppympade träd så blir dessa betydligt mindre. Vill man ha silverbladigt så finns tex silverpäron. Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Planterade i höstas en rosa fläderbuske , tappar flädern löv o undrar gillar haren flädern . Ska vi skydda flädern med nät ??
  Lorna Elofsson
 • Hej Lorna,
  Flädern tappar sina blad på hösten/vintern och som nyplanterad bör stammen/stammarna skyddas mot vilt med tex hönsnät.

  Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.