Era färdigplanerade rabatt förslag.

Jag tänkte göra ert rabattförslag mums för fjärilar.
Men undrar vilket avstånd jag skall planera alla växterna på.
Anna

Kommentarer

 • Hej!
  I detta rabattförslag så är det väldigt tätt planterat på en ganska liten yta. Det beror förstås också på vilka sorter som väljs. Både buskros, gräs och fjärilsbuske av många sorter kan bli nästan en meter breda och då blir det lite mycket att plantera enligt förslaget. Räkna med att nepeta, lavendel, stäppsalvia och funkia blir åtminstone ca 40-50 cm breda per planta. Det går alltså att minska ner antalet något eller göra rabatten lite större.
  Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Hej
  Ok men om man väljer alla sorters blommor enligt förslaget, skall man plantera fjärilsbuskarna på 1 m avstånd då och gräset i mitten?
  Vissa av dem mellanstora växterna på ett avstånd på 50 cm och dem mista på 10-20 cm ungefär?
  Finns det något generellt sätt hur man kan tänka när man planterar blommor för att det skall bli bra?
  Med vänlig hälsning, Anna
  Anna
 • Hej Anna,
  Det blir bra avstånd på växterna i planteringen. Generellt är att om du ser rabatten från alla håll är det en bra idé att ha de som blir högst i mitten och sedan vandra utåt med den lägsta perennen längst fram. Ses rabatten bara från ett håll sätter man de högsta längst bak och de lägsta längst fram.

  Kompostionsmässigt kan du sätta samma sorts växter ihop i grupper så blir det strukturerat och ordning eller väva in olika sorter i varandra vilket ger ett vildare intryck.
  Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.