Till senaste kommentaren

lättskötta perenner för soligt / söder läge

Hej, jag ska gräva en rabatt längs en läng pallkrage och fylla den med några fina perenner. Dom kommer stå i soligt läge och får gärna vara lättskötta och blomma så lång tid mellan slutet av juni-slutet av augusti (det är ett sommarställe så dom månaderna är viktigast). I pallkragen just nu fina lila stäppsaliva, kantpeneta, honungsros och klematis. Skulle gärna ha något som matchar fint eller bryter fint till den kombknationen. tack på förhand
clara

Kommentarer

 • Hej Clara, tack för ditt inlägg!

  Några favoriter jag kommer att tänka på direkt är stjärnklocka, lavendel, brudslöja och något prydnadsgräs. De tål alla soliga lägen och har en lång blomningstid. Sjärnklockan har precis som stäppsalvian flera flor om man klipper bort lite efter första blomningen. Det är lite svårt att vara helt specifik utan att se platsen och omgivningarna men dessa tycker jag är väldigt pålitliga och de du själv redan valt till pallkragen är utmärkta i det här sammanhanget låter det som.

  Du kan också hitta lite förslag på växter som tål sol och lite varma torra lägen bland våra rabattförslag på hemsidan.
  Om du letar upp perennavdelningen på hemsidan finns också en bra filterfunktion där du kan ställa in önskad höjd, blomningstid, ljust/skuggigt läge för att lättare kunna leta runt och hitta bra förslag om man vill leta lite själv.

  Med vänliga hälsningar

  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.