Marktäckare till gemensamt område?

Hej, vi ska göra iordning vår gemensamma yta med parkeringsplats och lite grönområde. I dagsläget är det oklippt gräs och ogräs som växer där mestadels. Det är två grönytor på var sin sida av infarten till området som är ca 1,5x6 meter vardera och sedan är det en yta som ligger lite upphöjt bakom kommande garage.På dessa ytor skulle vi vilja plantera något som gör att det ser trevligt ut men som är väldigt lättskött. Helst ska växterna klara sig själva. Har ni något tips på vad vi kan plantera som håller ogräset borta och så vi slipper klippa gräs

vi bor i zon 2 ganska nära zon 3. Det är ett ganska soligt läge.
amanda

Kommentarer

 • Hej Amanda,
  tack för din fråga!

  Till sådana här ytor är det väldigt bra att använda marktäckande buskar som klarar soligt läge. Några exempel som skulle passa fint här är Liten stefanandra 'Crispa' och Trädgårdstok 'Limelight. Buskarna kommer med åren breda ut sig och täcka stora delar av jorden, så att ogräs inte får fäste. De första åren är det viktigt att hålla undan ogräset genom att rensa, eller t.ex. lägga ut barkduk och täckbark. Ni kommer också behöva vattna växterna regelbundet första året, men även till viss del andra året.
  Det är viktigt att förarbetet görs grundligt och där skulle jag rekommendera er att ta hjälp av ett lokalt trädgårdsföretag som kan hjälpa er rensa bort ogräs och gräs, samt fylla på med bra jord.

  Om ni önskar få hjälp med en mer detaljerad ritning så vill jag tipsa om vår tjänst Trädgårdsrådgivning, som kan bokas både digitalt eller som fysiskt möte.

  Stort lycka till med er plantering!
  Sophie Stefansdotter Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.