Mormorsrabatt,

Hej!
Jag ska plantera en "mormorsrabatt" till mitt torpliknande hus som ligger vid kusten zon 5. Jag tycker dock att det är svårt att hitta blommor som blommar samtidigt och gärna hela sommaren. Tänker att jag vill ha rosa, lila, blå, vit och grönt, något inslag av gult skulle också kunna passa. Helst perenner. Rabatten är ca 4 m lång och 1 m djup och följer kortsidan på en altan. Jag skulle bli så tacksam om ni kunde hjälpa mig lite med detta. Jag vet inte hur jag ska tänka med antal plantor och mellanrum osv. Det enda jag vet är att jag vill få till en lantlig känsla. Mvh Maria Lindberg
Maria Lindberg

Kommentarer

  • Hej Maria,
    Så härligt planteringsprojekt du har framför dig. Perenner som passar extra bra i en "mormorsrabatt" är löjtnantshjärtan, riddarsporrar, borstnejlika, daglilja, fingerborgsblomma, aklejor, daggkåpa, pioner och stjärnflocka. Man bruka säga att lika hög som perennen blir lika stort avstånd ska det vara mellan växternas centrum dvs c/c mått. På så vis kan du räkna ut hur många plantor du behöver av vardera sort som du bestämmer dig för.

    Här på hemsidan finns flera färdiga rabattförslag och kanske att nedan förslag kan passa för dig, klicka på länken nedan för att se förslaget:
    En romantisk drömrabatt
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.