Odla giftiga växter tillsammans med ätbart

Hej är ny på att odla. Men ja har en fråga angående om man kan odla ex giftiga blommor med ätliga typ jordgubbar. Kan ja äta jordgubbarna trotts att de vuxit i samma kruka som något oätlig eller giftigt?
mvh Björn
Björn Andersson

Kommentarer

 • Hej Björn!

  Tack för din fråga! I princip är det inga problem att odla giftiga växter tillsammans med ätbara växter. Det är inte så att giftet "smittar" över till de växter som du ska äta. Däremot kan jag ändå personligen ställa mig lite tveksam till detta - tänk om det t ex kommer barn på besök som ska smaka av jordgubbarna och de av misstag råkar få i sig av de giftiga växterna?

  För korrekt och saklig information om giftiga växter så kan man alltid vända sig till Giftinformationscentralen. Vid akut förgiftning så nås de via 112, men de har även en mycket informativ hemsida som bland annat innehåller en lista över växters giftighet. Deras hemsida hittar du här:

  Giftinformationscentralen

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för svar jo då det skulle ja va medveten om 😂 men nu var det ju mer om det gick. För går det så går det att odla oätliga över lag och ja slipper tänka på va ja odlar. Var inte orolig finns inga barn i närheten 👍
  Björn Andersson
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.