Hur jag kan jag komplettera en häck?

Flyttade nyligen till ett hus med liten trädgård. Längs med staketet finns en rhododendron, en syren, en tuja, en spirea, en björk och lite annat mindre. Vi har kompletterat med en fjärilsbuske vi hade med oss från förra hemmet. Planterade den mellan syrenen och tujan.Vad vi funderar på är om det går att komplettera för att få mer insynsskydd. Det känns ganska trångt men skulle gärna ha en vild, blandad häck med täckande vintergrönt blandat med blommor. Går det tro?
Mvh
Veronica
Veronica

Kommentarer

 • Hej Veronica,

  Tack för dina frågor och vad härligt med en ny trädgård!

  Eftersom att du redan har etablerade växter på platsen och en del olika sorter rekommenderar jag att fylla på med samma sorter. Syren är snabbväxande och inte så krävande när det kommer till plats och jordmån vilket är att föredra vid planering mellan befintliga plantor. Även rhododendron klarar sig långt med ytliga rötter till en början men behöver då en surare jord för att må bra över tid och både syren och rhododendron kräver rikligt med bevattning under etableringen.

  I närheten av björkarna kan även spirean fungera fint som är torktålig men kräver även den extra bevattning då björkarnas rötter är väldigt ytliga och de dricker mycket vatten.

  Jag hoppas att dessa tips kan vara till hjälp och stort lycka till i nya trädgården!


  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.