Till senaste kommentaren

Växtförslag för spaljé och planteringslådor


Spaljé, ca 5 meter bred och 160 cm hög

Jag önskar förslag på klätterväxt till spaljé som klarar alla årstider, solläge, med fördel vintergrön men ej ett måste, växer snabbt och som inte behöver planteras djupt då detta är på ett berg så har ca 15 - 30 cm djup.

Sen tänkte jag ställa rektangulära blomsterlådor framför spaljé, ca 2-4 st beroende på mått. Men totalt 4 meter i bredd. Så jag önskar här, Förslag på blomsterlådor att ställa framför spaljé och gärna förslag på vad att plantera i dem? Gärna något grönt eller gräs/vass, kan vara blandat och så något som blommar på sommaren, ca 1 meter högt. Behöver klara årstider, solläge och vind.
Vänligen se bilder,
Stort tack på förhand! Jag ser fram emot att höra ifrån er😊
Maria Bühring

Kommentarer

  • Hej Maria,
    Så fint det kommer bli när klätterväxter fyller spaljén och skapar en grönskande vägg. När det gäller odlingslådorna rekommenderar jag dig antingen några i trä eller i ett frigolitmaterial som är isolerande. Som klätterväxt är förslaget en klematis av sorten 'Pauls Farges', vitblommande och snabbväxande (dock får du räkna med att det tar ca 2-3 säsonger innan växterna etablerat sig och börjar växa). Prydnadsgräset tuvrör 'Karl Foerster' skulle vara vacker tillsammans med tex en marktäckande perenn av lammöron. Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.