Till senaste kommentaren

Vad kan jag plantera i sluttande rabatt i soligt läge?Önskar få tips på vad jag kan plantera/så i min sluttande rabatt. Vill gärna ha mycket härliga blommor som är barn- och plockvänliga! På vår/sommar är det soligt läge från morgon till tidig kväll.
Maria

Kommentarer

 • Hej Maria,
  Vilken fin plats och rabatt! Är jorden ny eller kommer den från trädgården? Anledningen att jag frågar är för valet av växter beror på vilket pH-värde jorden har. På bilden ser jag barrskog vilket siar om att jorden har ett lågt pH. Hör gärna av dig igen om detta. Jag undrar även om vilken zon växtzon trädgården ligger i.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej!
  Tack för svar!
  Jorden är från trädgården, vi fyllde även på med lite planteringsjord förra sommaren och rhododendronjord där vi planterade blåbärsbuskarna som sitter högt upp. Väldigt torrt och soligt läge. Bor på Hammarö söder om Karlstad vid Vänern, verkar vara växtzon 2 eller 3 här, står olika på olika kartor, Karlstad är 3 men på vissa kartor är just Hammarö en 2:a...

  Mvh
  Maria


  Maria
 • Hej Maria,
  Tack för ytterligare information om växtplatsen och läget. I ett gassande soligt läge trivs havtorn. Plantera gärna två olika sorter för korspollineringens skull. Ett klättrande björnbär och som marktäckare månadssmultron av sorten 'Rugen'. Solrosor brukar också vara en favorit bland barn liksom ringblommor och blomster/slingerkrasse som dessutom är ätbara. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.