Till senaste kommentaren

Plantera över gammal hög med trädgårdsrens?

Hej!
I min trädgård finns som en jordhög som ligger intill ett berg och en trappa som leder upp för berget till huset. Jag tror att högen tidigare använts för att slänga på trädgårdsrens och dylikt, som nu är ganska förmultnat.
Jag tycker högen ser lite trist ut och skulle gärna vilja göra något kul där! Skulle det gå att plantera över med någon typ av blommor som skulle kunna täcka och bre ut sig över högen? Jag tycker att täckare som myskmadra, ormöga och kaukasisk förgätmigej är fina men vet inte om de passar för underlaget? Kan de passa eller har ni andra förslag på vad man skulle kunna göra/plantera? Platsen är oftast i halvskugga, omgiven av träd, och ligger på skogsliknande mark, Stundvis under dagen kan den vara helt skuggad eller helt i solen. Hoppas ni har något bra förslag vore så kul att göra något fint där! 😀

Sara

Kommentarer

 • Hej Sara,

  Tack för din fråga och dina bilder, jag tycker det låter som en toppen idé! med att plantera myskmadra, ormöga eller kaustisk förgätmigej. De trivs alla där det är lite skuggigare.

  Det du bör tänka på när det är en skogstomt är att jorden kan vara lite surare så gödsla gärna upp jorden med tex Algomin för att få den mindre sur och gödslad.

  Lycka till och ha en fin kväll!


  Josefin Lundgren
 • Toppen! Tack för svar och tips om algomin. När på året är en bra tid att plantera plantorna skulle du säga?
  Sara
 • Hej Sara,

  Vår och höst är bäst då det är fuktigast i marken.

  Ha en fin dag!
  Josefin Lundgren
 • Hej! Nu har jag en uppföljningsfråga 😀 - ingen aning alls om det går, men tror du att det skulle kunna fungera att plantera en rhododendron i högen? Om man gräver ut och fyller på med lämplig jord…?
  Sara
 • Hej igen Sara,
  Att plantera rododendron tycker jag låter som en god idé och läget som du beskriver det är också rätt. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.