Plantera sommarblommor utmed en häck?

Hej
Jag är så sugen på att plantera roseneternell och rosenskära men har lite dåligt med plats. Kan jag plantera dem utmed en avenbokshäck som är ca 6 år gammal? Eller blir det för hög konkurrens om näring och vatten då?

Josefin

Kommentarer

 • Hej Josefin!
  Tack för din fråga! Då häcken är så pass gammal så har den förhoppningsvis hunnit utveckla ett ordentligt rotsystem och hämtar vatten och näring längre ner i marken än vad dina sommarblommor gör. Det bör därför inte vara några större problem med konkurrens om näringen från dina sommarblommor. För att underlätta häckklippningen så behöver du väl ändå lämna någon knapp halvmeter närmast häcken fri, så konkurrensen hamnar ju inte precis intill häckens rötter. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • tack så mycket!
  Josefin
 • Hej,
  Funderar på att plantera avenbokshäck och undrar om det är bra tid för att göra det nu i mars? Vill även flytta på några redan befintliga plantor och undrar om man kan göra detta nu på våren?
  MVH Maria
 • Hej Maria,
  Det går utmärkt att både plantera och flytta växter nu på våren. Men kom ihåg att nyplanterade växter alltid behöver stödvattnas under sommaren och det under  1-2 säsonger innan de etablerat sig. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.