Plantering

Jag har grävt upp ett rektangulärt område på ca 4 1/2m x 2 1/2m och vet inte riktigt vad jag ska plantera för att få ett varierat utbud. Jag tänkte ha en pallkrage på ena sidan med grönsaker m.m. Tänkte åka till Blomsterlandet nu i veckan och se vad som finns men risken är att jag kommer hem tomhänt eftersom jag är så osäker på vad jag ska köpa. Tacksam för förslag.
Med vänlig hälsning,
Margareta Gabrielsson
Margareta Gabrielsson

Kommentarer

 • Hej Margareta,
  Vad har du för tanke med planteringen? Ska den vara en odlingslott där du kan skörda ätbart i kombination med vackra sommarblommor, dvs en ettårig plantering? Eller vill du att det ska vara fleråriga växter? Vill du blanda med buskar, träd och perenner?

  Här på hemsidan finns flera planteringsförslag som jag rekommenderar dig att kika på och förhoppningsvis hittar du några som passar dig. Klicka på länken för att komma till planteringsförslagen:

  Rabattförslag

  Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej, jag håller på att plantera tomater i små plastväxthus. Förutom tomatplantorna har det även dykt upp gråa svampar (se bild 2) som tycks fästa sig till tomatplantornas blad varpå de blir svarta/gråa (se bild 1). Jorden har varit rätt fuktig. Vet ni vilken svamp det är och vad vi kan göra åt det? Tack på förhand!

  Alexandra
 • Hej!
  Det kan tex vara någon Hätta. Svampsporer finns ofta allmänt, men de gror bara om det är fuktigt. Även om fröer och småplantor behöver fukt så försök se till att det torkar upp lätt emellanåt. Svamparna går säkert lätt att plocka bort. Det går att vattna svagt med svampmedlet Atamon från livsmedelsbutik. Ett tips är även att se till att de små tomatplantorna står under lysrör så att de blir starka nog att stå emot diverse sjukdomar. Att de har sträckt sig mot ljuset brukar betyda att de har för långt till ljuset. Lycka till med odlingen!
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.