Plantering i rabatt

Hejsan,

Jag har planterat en Klematis ( Mayleen ). Nu har jag planer på att göra rabatten större som ni också kan se på bilden ( det rödmarkerade. Ni kan även se mått på rabatten här ) Där skulle jag vilja ha ett par typ buskar/större växter. Kanske 2 st får plats? Klematisen är ju tänkt att den ska slinga där på den sidan av staketet så kanske inte för höga växter. Helst skulle jag vilja ha gröna eller med vita blommor. Det ska vara en lugnkänsla inte för rörigt.Jag undrar även om det går att plantera några lägre perenner runt klematisen så att det inte blir så mkt jordyta. Gärnavita blommor på dessa också eller ev gröna växter.
Jag bor i zon 2 och läget är halvskugga. Jag skulle bli så glad om jag kunde få ite tips på växter att plantera här så att den här trabatten blir smashing! 😀

Tusen tack på förhand!

Mvh Jenny Erlén

Jenny Erlén

Kommentarer

 • Hej Jenny,
  Tack för frågor och foto. Framför klematisen rekommenderar jag daggkåpa. Den börjar växa tidigt på säsongen och täcker fint upp framför klematisen med sina vackra blad. Mindre buskar som kan passa är formklippta buxbomklot som signalerar ordning och reda och är vackra under hela året. Klicka här på länken för att komma till dessa i sortimentet.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej,
  Tack för svar! 😀
  Finns det även någon mindre buske med vita blommor som skulle må bra av att planteras här
  Mvh Jenny 

  Jenny Erlén
 • Hej igen!

  Man skulle även kunna tänka sig t ex björkspirea 'Tor' eller bruddeutzia.

  Har du sett att man kan selektera ut växter från olika kriterier på vår hemsida, t ex blomfärg, härdighet eller blomningstid. Klicka bara i dina önskemål i vänsterkanten när du gått in på den växtgrupp som du är intresserad av.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.