Samplantering med hallon

Jag tänkte anlägga 2st hallonland (en med sommar/trädgårdshallon och en med hösthallon. Jag har gjord iordning 2st hexagoner utav pallkragar med en triangelformad pallkrage i mitten (samtliga 2 pallkragar höga), se bifogad pdf.
Min tanke är att plantera 3st olika hallonsorter/hexagon med hallonplantor i varannan "triangel".
Jag önskar ha det lättskött och har därför tänk mig att plantera en marktäckare med sockblommor i de trianglarna som inte hallonplantorna står i, samt runt hallonplantorna.
I mitten (lila)triangeln önskar jag ha någon högre perenn som komplement.

Bor nere i Skåne och rabatterna ligger i söderläge, med några höga popplar till vänster om dem som ger lite skugga på em/kväll.

Nu till mina frågor;

1. Är sockblommor rätt val tillsammans med hallonplantorna, eller har ni något bättre förslag?

2. Kan ni ge förslag på lämplig perenn att plantera i triangeln? Älskar löjtnantshjärta, men det kanske är för kort blomning på den för att passa in där?

zussie76@gmail.com

Kommentarer

  • Hej,
    Vilken fin rabatt både för prydnad och nytta! Som marktäckare är sockblomma ett bra val. Skulle du vilja ha något ätbart kan lingon eller smultron också vara några alternativ. Eftersom du sks ha en jord med ett lägre pH-värde så att hallon och de föreslagna marktäckare ska trivas bör även den växt du ska plantera i mitten vara en surjordsväxt. Hortensia skulle vara snyggt. Den är visserligen inte en perenn men den skulle passa och finns i många fina färger. Lycka till med dina val!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.