Vilka växter kan jag plantera i en mur?

Vi har byggt en mur med plats för växter inuti, utrymmet är ca 8 m lång, 40 cm bred och 30cm djup. Har ni några tips och idéer på blommor och växter vi kan använda?
Blomsterlandet

Kommentarer

 • Snyggast är att plantera flera av varje sort när de ska stå på rad, och då sätta dem i ett återkommande mönster. Tänk dock på att växterna är mer utsatta när de planteras ovan jord, men ju mer jordvolym desto bättre klimat blir det för rötterna.
  Ni kan testa någon liten ros eller perenner, som till exempel: kantnepeta, nävor, lammöra, malva, fänrikshjärta, vivor, taklök, praktlysing, penningblad, lavendel, iberis, daglilja, nejlikrot, ormrot, storklocka, blågull, silverarv, murreva, murklocka, backnejlika och bergenia.
  Ni kan även plantera någon lågväxande barrväxt, exempelvis klottuja eller någon marktäckande en. En låg och tålig buske med utbrett växtsätt som skulle kunna få hänga ned över muren är liten stefanandra. Se till att det inte blir vatten stående i planteringen, det måste finnas dränering så överflödigt vatten kan rinna av.
  Blomsterlandet
 • Hej

  Vi reparerar befintlig mur som är gjord av runda stenar. Idag har vi en del stenväxter som vi gärna vill behålla o plantera i någon form av låda i muren så att horden inte sprider sig. Har ni några sådana produkter?
  Stefan
 • Hej Stefan!
  Om jag förstår dig rätt så är det lådan du är ute efter och inte växterna? I sådana fall är jag rädd att vi inte har någon produkt som passar för dig. Växter för stenmurar har vi däremot gott om. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.