Vilket ogräs?Anlade för drygt två månader sedan en ny rabatt där jag från frö sått fläckvallmo, solros och luktärt. Det har nu dykt upp ett gäng snabbväxande växter som jag inte känner igen och som är åt slidehållet. Vad kan det vara? Är det bara att rycka upp dem?
Mac

Kommentarer

 • Hej!

  Det är pilört som invaderat din rabatt. Det är ett vanligt ogräs som bara sprids med frön, så det är bara att rycka upp dem.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej igen,

  Stort tack för snabbt svar! Vart lite orolig att det var någon av de invasiva slidearterna, eftersom de var lite rödfläckig på den grön stjälken och växt så fort, se även bild 1-3. Men ingen anledning att frukta att jag drabbats av invasiv slide alltså? Förstår att pilört kan komma med köpejord ganska ofta?

  Är det en annan typ av pilört på bild 4? Lite rödaktigare stjälk.

  Tack för hjälpen!

  Mac
 • Hej igen!

  Du behöver inte oroa dig för att det är parkslide, men bra att du är observant! Som du nämner är det vanligt att köpt planteringsjord får med sig frö av pilört och när alla gror samtidigt känns det lätt som en invasion. Det finns många olika sorters pilört, en del med mörkare stjälkar och mörka fläckar på bladen, som din fjärde bild visar.

  Ha en bra dag!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.