Ytan som glömdes (skugga grus och sten)

Hej !

Vi har verkligen fått upp intresset för trädgård sen vi för första gången blev med trädgård förra året, det tar sig 😀 De allra flesta delar har vi klarat med learning by doing, google och så - vi kämpar fortfarande med skuggig yta under träd men det börjar ta sig 😀 Det jag hoppas ni kan ge hjälp med är en ganska jobbig yta.

Marken består av ett relativt sten och grusrikt område - förut hade de sin terass där och den har bilats ner och mycket av stenarna bara slängdes rätt ner. När vi flyttade in så växte ingenting där knappt. Vi har kört väck med lass av sten och fyllt på med jord där det var som absolut värst, så nu växer gräs/mossa i alla fall 😀 Men vill göra något fint av detta, som också då är i ett läge där skugga råder.

Har flera idéer men vet inte vilka som funkar. En tanke var att faktiskt använda stenarna och bygga upp något med dem och sen fylla på jord, få lite berglandskap i minivariant (sett på något trädgårdsprogram någon gång) - men gissar att man behöver betydligt soligare läge då. En annan idé var att köra med marktäckare och sen ha klätterväxter (detta är omgärdat av terassvägg och husfasad så hade varit snyggt om man kunde få klätterväxter) - men allt liksom faller p.g.a. att det är så lite sol och jorden inte tipptopp. Har ni några tips på vad vi skulle kunna göra 😀 ? 

Mikael Andersson

Kommentarer

  • Hej Mikael,
    Så roligt att höra om ert nyupptäckta trädgårdsintresse! Jag föreslår att ni planterar marktäckare som sprider sig med utlöpare och revor som tex vintergröna, skuggröna eller murgröna. Alla dessa tre växterna trivs i skugga. Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.